Tips bij het kiezen van een airco installatie.

Tip 1

Installateur

Je kiest best voor een betrouwbare partner met een professionele aanpak. Een goede installateur zal niet alleen met de meest kwalitatieve materialen werken, hij zal de installatie ook op een hoog niveau afwerken. De goede reclame die hij achter laat is veel waard.

Het aansluiten van de koelleidingen, het testen en vacumeren van de leidingen moet gedaan worden door een erkend installateur die in het bezit is van de juiste certificaten. Daarom ontvang je van ons een “inbedrijfstellingsrapport” als bewijs dat jouw airco vakkundig is geïnstalleerd met de juiste certificering.

Het geven van deskundig, oprecht en eerlijk advies zit in ons bloed. Onze klanten hebben altijd dezelfde waarden en normen.

Tip 2

Afwerking

Het oog wil ook wat. Indien u wenst dan kan u kiezen voor designgoten die blenden met uw buitengevel.

Je wil liever geen drastische ingrepen in uw interieur of tegen uw gevel, daarom gaat onze aandacht vooral naar een kwalitatieve maar ook mooie installatie. We kiezen voor designtoestellen die we ongestoord kunnen integreren in uw leefomgeving.

Tip 3

Kwaliteit en capaciteit van de installatie

Niemand wil onnodig lawaai, uw installatie wordt dus best volledig trillingsvrij opgebouwd. Dikwijls maakt de installatie van je buren meer lawaai dan die van jou!

Meten is weten. Het is belangrijk om de juiste capaciteit van het airco systeem te berekenen. Dat doen we door de oppervlakte, isolatie, raamoppervlaktes, zonnestand en uw verwachtingspatroon in relatie te brengen. Zo komen we tot de installatie die perfect aan uw behoeften voldoet, en meer.

Tip 4

Energieverbruik

Het energielabel geeft aan hoe het apparaat omgaat met de energie welke hij verbruikt. Dit wordt aangegeven in een schaal van A tot en met G.
Hoe lager de waarde des te energiezuiniger het product is, des te meer u bespaart.
De meeste airco systemen in ons assortiment hebben een A++ energielabel, dus heel erg energiezuinig.
We leveren een “rendementsrapport” af zodat u zeker bent dat uw installatie doet wat het moet doen
Energiezuiniger? Dat bestaat niet!

Tip 5

Lawaai

Kies enkel voor fluisterstille installaties

Een zoemend of ratelend geluid op de achtergrond zorgt voor een hoop frustratie waardoor je de airco niet graag aan zet, van comfort is er nog weinig sprake.

Als je iemand hoort ademen dan geeft dat een geluidsniveau van 10dB, bladgeritsel geeft 20dB. Dit geluidsniveau kan je vergelijken met het niveau van een goede airco.

Tip 6

Wachttijd

De beslissing voor de keuze van koeling valt dikwijls als de nood het hoogst is. Daarom is het belangrijk om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.
Anderzijds wil je ook niet geholpen worden door een installateur met een lege agenda.
In onze organisatie ligt de focus niet alleen op topkwaliteit, maar ook op snelle service. Daar kan je als klant van genieten.
Met LUCO kan je rekenen op een gemotiveerd team dat zorgt voor een vlotte installatie en een propere afwerking.