Is uw woning
zomerklaar?

Met een goede airco bespaar je tot 80% aan zweetdruppels! 

Hot, hot, hot!

De zomers worden als maar langer en vooral warmer. De zomer van 2020 telde drie keer zoveel tropische dagen als de jaren voorheen. Hoog tijd om er iets aan te doen…

alert

Is de nood hoog? We behandelen je aanvraag met spoed!

Staan de zweetdruppels al op je voorhoofd en kan je het niet langer uithouden? Duid het aan in de offerteaanvraag en krijg voorrang.

Top installatie aan aantrekkelijke prijzen
Minimale impact met een high-end design
Korte wachttijd
Levenslange garantie

Zo geniet jij deze zomer nog van een aangenaam binnenhuisklimaat

Zo stil als een radiostudio!

Hou je niet van een ratelend geluid op de achtergrond? Wij ook niet. Kies enkel voor fluisterstille installaties van LUCO en ervaar de stilte van een radiostudio!

Een zoemend of ratelend geluid op de achtergrond zorgt voor een hoop frustratie waardoor je de airco niet graag aan zet, van comfort is er nog weinig sprake. Als je iemand hoort ademen dan geeft dat een geluidsniveau van 10dB, bladgeritsel geeft 20dB. Dit geluidsniveau kan je vergelijken met het niveau van een goede airco.

De productie van het geluid is meestal hoger bij goedkope modellen die je in de markt kan vinden. De fabrikant geeft de geluidsproductie aan bij installatie, maar uit ervaring weten we dat bij de goedkopere merken de geluidsoverlast meestal erger wordt doorheen de jaren. Je laat je dus maar beter goed adviseren door een vakman.

Een “Cool” klimaat in 4 stappen

Stap 1

Maak een afspraak

Vul online het formulier in en laat ons weten hoe wij je kunnen helpen.

Stap 2

Bezoek van onze expert

Je krijgt een professioneel advies en een gepersonaliseerd voorstel op maat. Via videocall kan het uiteraard ook.

Stap 3

Installatie in één dag

De installatie zal met veel zorg en wederzijds respect verlopen. Onze installateurs zijn dynamische vakmensen die ervoor zorgen dat alles netjes volgens plan verloopt.

Stap 4

Levenslang genieten

Vanaf nu mag je achterover leunen en genieten van welverdiend comfort. We zijn en blijven 24/7 bereikbaar voor noodgevallen. Schort er iets? Dan willen wij het weten. Geniet van het perfect binnenhuisklimaat!

Wat is jouw behoefte? We lossen het graag voor je op.

Ben je overdag thuis aan het werk? Dat kan comfortabel zijn, maar enkel bij een comfortabele temperatuur. Een cooling installatie zorgt voor een maximaal comfort, en dus een stijging van je productiviteit. Indien je beschikt over zonnepanelen dan kan je overdag ook nog eens profiteren van gratis stroom!
Warme temperaturen kan je missen tijdens het studeren. De productiviteit daalt en de focus leggen op belangrijke zaken wordt alsmaar moeilijker. Een cooling installatie zorgt voor een maximaal comfort, een scherpe focus en dus een stijging van de productiviteit. Indien je beschikt over zonnepanelen dan kan je overdag ook nog eens profiteren van gratis stroom!
Je wil genieten van een welverdiende rust na een zware nachtshift. Helaas denken de brandende zon en de oplopende temperaturen hier anders over. In slaap vallen is plots moeilijker dan voorheen. Met een fluisterstille cooling van LUCO kan je alle ramen en deuren sluiten zodat je niet meer wakker schrikt van geluiden in huis. Bovendien mag je er zeker van zijn dat je huis heerlijk is afgekoeld als je wakker wordt. Indien je beschikt over zonnepanelen dan kan je overdag ook nog eens profiteren van gratis stroom!
Niet alleen je baby maar ook jijzelf wil genieten van een welverdiende rust. Als de kleinste in huis vredevol slaapt, dan is de rest van het gezin ook tevreden ;-) Met een fluisterstille cooling van LUCO kan je alle ramen en deuren sluiten zodat de kleinste niet meer wakker schrikt van geluiden in huis. Indien je beschikt over zonnepanelen dan kan je overdag ook nog eens profiteren van gratis stroom!
Warme laffe dagen zorgen voor stress bij veel mensen, het is niet anders. Je kan je ertegen wapenen maar na een tijdje kruipt de warmte in de woning en wordt dat als ondraagbaar ervaren. Een frisse temperatuur en een gezonde luchtdoorstroming is op dat moment geen overbodige luxe. Je kan jezelf de bedenking maken waarom je wagen al jaren airco heeft, maar je woning niet. Breng je werkelijk meer uren door in de wagen dan in je woning? Indien je beschikt over zonnepanelen dan kan je overdag ook nog eens profiteren van gratis stroom!
Warme laffe dagen maken mensen moe, het is niet anders. Maar na een tijdje kruipt de warmte in de woning en wordt dat als ondraagbaar ervaren. Een frisse temperatuur en een gezonde luchtdoorstroming is op dat moment een welgekomen cadeau. Indien je beschikt over zonnepanelen dan kan je overdag ook nog eens profiteren van gratis stroom!
Rondzwevende stofdeeltjes zijn de grootste bedreiging voor mensen met allergieën. Een kwalitatief aircosysteem werkt anti allergisch en haalt stof afkomstig van tapijten, gordijnen en huisdieren uit de lucht. We adviseren je om je installatie goed te laten onderhouden waardoor je kan rekenen op een gezonde luchtcirculatie. Je zal merken dat je levenskwaliteit er op vooruit gaat, en dan nog maar te zwijgen over de heerlijke afkoeling tijdens de hete zomerdagen!
“Als ik niets meer krijg voor mijn overtollige energie dan kan ik er beter mijn huis mee koelen”, een reactie die we dagelijks te horen krijgen. Tijdens de dag zullen je zonnepanelen elektriciteit opwekken, maar door een aanpassing van de regelgeving is het niet meer mogelijk om hier een financieel voordeel uit te halen. Je hebt twee mogelijkheden om de energie nuttig te gebruiken. 1. Je slaat de energie op in een thuisbatterij om later te hergebruiken, hou rekening met de hoge investeringskost voor de aankoop van de thuisbatterij. Bovendien zijn deze batterijen gelimiteerd en onvoldoende krachtig voor zware verbruikers. 2. Je koelt of verwarmt je huis overdag, dit kost je niets. In dit geval loont de investering in airco omdat het kostenefficiënt kan koelen en verwarmen. Indien je overdag niet thuis bent dan zal je woning in elk geval perfect op temperatuur zijn als je thuis komt. Zowel in de zomer als in de winter!

Tips

Tips bij het kiezen van een airco installatie.

Tip 1

Een betrouwbare en vakkundige installateur.

Lees meer

Tip 2

Besteed voldoende aandacht aan de afwerking.

Lees meer

Tip 3

Kwaliteit en capaciteit van de installatie

Lees meer

Tip 4

Hou het energieverbruik aanvaardbaar.

Lees meer

Tip 5

Houd rekening met het geluidsniveau

Lees meer

Tip 6

Korte wachttijd voor plaatsing en onderhoud

Lees meer

Veelgestelde vragen

Misschien staat je antwoord hier al tussen.

De kans op legionellabesmetting via een split- of multi-splitsysteem is vrijwel nihil. De legionellabacterie is alleen actief in water met een temperatuur tussen 30 °C en 50 °C en dan nog uitsluitend als het verneveld wordt. In ons land worden voornamelijk split- en multi-splitsystemen toegepast. Deze vernevelen geen water en kunnen dus ook geen legionella veroorzaken. Wel kan er koud condenswater in de condensbak terechtkomen. Mits goed geïnstalleerd, wordt de condenswaterafvoer altijd zo geplaatst, dat het water direct naar het riool stroomt en niet de kans krijgt om op te warmen.
Absoluut! Al meer dan 30 jaar bedienen we onze klanten op hun wenken. Elke klant is anders, elke woning ziet er anders uit. Het is aan ons om je een mooi toestel aan te bieden dat past in uw woonomgeving.
Moderne aircosystemen hebben een zeer hoog energierendement. Voor elke geïnvesteerde kW elektrisch vermogen krijgt u ca. 3,5 kW aan koelvermogen retour. En bij aircosystemen met inverterregeling is het rendement nog hoger en kan de besparing oplopen tot zo’n 30%. En als u met uw airco ook gaat verwarmen zelfs nog meer! 
Er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen. De producten van de grote kwaliteitsmerken zijn vaak energiezuiniger, stiller en gaan ook langer mee. Ook de service en garanties zijn veelal beter.
Het belooft een strenge winter te worden. Hoewel een dikke trui of een dekentje wel enige verwarming verzorgt, zal elk gezin en élk bedrijf heel de winter door moeten verwarmen. Verwarmen met een airco is goedkoper dan met mazout of gas. Dus de keuze lijkt snel gemaakt, toch?
Als je de beslissing maakt, doe het dan weloverwogen. Haast en spoed zijn zelden goed. Tijdens het advies zal onze expert u laten weten hoelang de wachttijd is, al kunnen we je verzekeren dat we zeer snel kunnen schakelen!
Voor de installatie van 1 set (binnen- en buitenunit) moet je rekening houden met een halve dag. Indien de buitenunit ver van de binnenunit staat, dan moet je rekening houden met extra tijd afhankelijk van de extra afstand.
Moderne aircosystemen hebben een zeer hoog energierendement. Voor elke geïnvesteerde kW elektrisch vermogen krijgt u ca. 3,5 kW aan koelvermogen retour. En bij aircosystemen met inverterregeling is het rendement nog hoger en kan de besparing oplopen tot zo’n 30%. En als u met uw airco ook gaat verwarmen zelfs nog meer! Uiteraard hangt dit af van het type toestel, maar ook van het aantal uren dat je het gebruikt. Gemiddeld zal een systeem tussen 0,15 en 0,25 € per uur verbruiken. Je kan dus 4 tot 6 uur koelen voor 1€!
Absoluut, en dan is net de kracht. Hierdoor kan je hem doorheen het hele jaar gebruiken. De verwarming zal de ruimte sneller opwarmen dan klassieke verwarming. Met een weekprogramma kan je de installatie perfect autonoom laten werken.
Dat kan, maar dan moet je er rekening mee houden dat het volledig systeem in de binnenunit is verwerkt. Dit heeft als nadeel dat het veel lawaai maakt en dat het minder rendement geeft. Het zal dus langer duren vooraleer de volledige ruimte is afgekoeld. Meestal zijn deze all-in-one toestellen ook duurder in aankoop.
Je moet er rekening mee houden dat de leidingen (aanvoer en afvoer) van de buitenunit moeten lopen. Dit kan via de buitengevel maar ook langs binnen indien mogelijk. De keuze van de goot aan de buitengevel is belangrijk. Veel installateurs gebruiken 1 type goot voor alle soorten gevel, dit kan niet de bedoeling zijn. Elke type gevel vraagt een ander soort afwerking. De betere installateur, waar je nu het verhaal van leest, zal dit ook adviseren aan haar klanten.
Zeker weten. Stuur je installatie aan vanuit de zetel, maar ook als je niet thuis bent. Zo kom je relaxed thuis in een afgekoelde woning.
Dat kan, het is onze bedoeling om de waarde van je woning te doen stijgen en niet laten dalen ;-) We installeren dagelijks nieuwe systemen in bestaande woningen. We gaan graag de uitdaging aan om met kleine ingrepen de systemen te integreren in bestaande woningen.

Bel ons 24/7, ook ’s nachts, in het weekend of op feestdagen.
Bij het instappen van onze servicedienst kan je vertrouwen op 24/7 naservice met een stevig team van ervaren LUCO Believers. Dankzij de goede organisatie van onze dienst support hoef je nooit lang te wachten op telefonische bijstand. 
Onze service is uniek op de markt!

Ervaringen

Wat zeggen klanten
van ons?

Onze beste reclame? Dat zijn onze klanten. Ben je ook tevreden? Schrijf dan zeker een leuke review. Onze believers zullen het graag lezen!

4,7

star star star star star-half

42 Google reviews

review image

Marc Luyck uit Keerbergen

Stiptheid, kennis van zaken en vriendelijkheid
Na een eerste kennismaking met LUCO vond ik een vergelijking met andere aanbieders overbodig. De eerste indruk was volledig zoals ik het wou. We kozen voor LUCO voor het professionalisme, hun punctuele opvolging bevestigde nogmaals onze keuze.
review image

Adrien & Kirsten uit Hasselt

Vriendelijk, vakkundig en professioneel
Luco gaf ons onmiddellijk vertrouwen. De montage werd vlekkeloos en met de glimlach uitgevoerd. We zijn opnieuw erg tevreden!