LUCO
Thuisbatterij

De slimme keuze voor een duurzame toekomst

Investeer vandaag nog in een thuisbatterij van LUCO en geniet van talrijke voordelen. Met onze slimme technologie ben je verzekerd van een maximaal gebruik van je eigen opgewekte stroom, beschik je over een noodvoorziening bij een stroompanne en zet je een belangrijke stap naar een duurzame leefomgeving.

Voordelen van een LUCO thuisbatterij

Met een LUCO thuisbatterij haal je het maximale uit je zonnepanelen en bespaar je nog meer op je energierekening. Daarnaast kan je rekenen op een betrouwbare noodvoorziening bij stroompannes en draag je bij aan een duurzame toekomst. Onze thuisbatterij is compatibel met iedere omvormer en geeft je volledige controle over je energieverbruik dankzij de AlphaCloud app en Jabba.

Belangrijk om te weten is dat een thuisbatterij enkel interessant is wanneer je beschikt over een digitale meter.

Gratis advies
Expert in jouw buurt
Meer dan 10.000 klanten
24/7 Service dag en nacht

Daarom kies je voor LUCO

Veelgestelde vragen over onze thuisbatterij

Er zijn verschillende groottes van Luco thuisbatterijen beschikbaar die bovendien uitbreidbaar zijn. De opslagcapaciteit van onze thuisbatterijen begint bij 2,9 kWh en kan oplopen tot maximaal 34,2 kWh, waardoor er altijd een passende Luco thuisbatterij beschikbaar is voor elke situatie.
Er is geen one-size-fits-all antwoord op de vraag welke thuisbatterij en hoeveel batterijmodules je nodig hebt. De hoeveelheid opslagcapaciteit die nodig is, hangt af van verschillende factoren, zoals je verbruiksprofiel, de capaciteit van je omvormer, de elektrische apparaten die je gebruikt en de beschikbaarheid van lokale stroomproductie. Een op maat gemaakte berekening is vereist om de juiste thuisbatterij te kiezen.
Over het algemeen zien we een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar. Er zijn echter ook vele persoonlijke voordelen aan het hebben van een thuisbatterij, dus alleen kijken naar de terugverdientijd is niet voldoende. Met een thuisbatterij ben je minder kwetsbaar voor toekomstige stijgingen van elektriciteitsprijzen, die in de afgelopen tien jaar gemiddeld met 6% per jaar zijn gestegen. Bovendien draag je bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en ben je onderdeel van de oplossing voor klimaatverandering.
Bij de aanschaf van een Luco thuisbatterij ontvang je onbeperkte, kosteloze toegang tot ons online monitoringplatform. Met de app heb je een uitgebreid overzicht van de energiestromen in je huis, inclusief de opbrengst van je zonnepanelen, je energieverbruik en de hoeveelheid energie die in je batterij is opgeslagen.
De Luco thuisbatterijen zijn oplossingen die beduidend kleiner zijn in vergelijking met andere systemen zoals zoutwater- of loodzuursystemen. Onze systemen worden geïnstalleerd tegen een muur en hebben een diepte van slechts 25 cm. De breedte en hoogte van het systeem variëren afhankelijk van het type thuisbatterij dat het beste bij jouw situatie past. Een deskundige installateur van Luco zal jou helpen om te bepalen waar het systeem het best geplaatst kan worden.
Neen, dankzij het retrofit systeem van Luco hoeven we niets aan de zonnepanelen te veranderen. Beide systemen zullen los van elkaar werken waardoor er ook een grote werkzekerheid is.
Ja, een thuisbatterij heeft geen nut als je nog geen digitale meter hebt. Wij helpen jou hierbij.
Thuisbatterijen hebben twee belangrijke doelen: 1. Het verhogen van het rendement van je zonnepanelen door overtollige energie op te slaan voor later gebruik wanneer je zonnepanelen niet genoeg opwekken om aan je behoeften te voldoen. 2. Het opladen van de batterijen tijdens daluren wanneer elektriciteit goedkoper is en ontladen tijdens piekuren wanneer elektriciteit duurder is. Dit kan je helpen om te besparen op je energiekosten en bijdragen aan het verminderen van de piekvraag op het elektriciteitsnet.
De Luco thuisbatterij is uitgerust met slimme functies waardoor het de opbrengst van je zonnepanelen meet en een schatting maakt van je dagelijkse energieverbruik. Op basis hiervan zal de batterij zichzelf op de juiste momenten opladen en ontladen, waardoor je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van je zonne-energie.
Absoluut. De slimme batterij laadt zich 's nachts op wanneer de stroom goedkoop is en ontlaadt zich overdag, waardoor je op momenten van hoge prijzen goedkope stroom kunt gebruiken.

Ervaringen

Wat zeggen klanten
van ons?

Onze beste reclame? Dat zijn onze klanten. Ben je ook tevreden? Schrijf dan zeker een leuke review. Onze believers zullen het graag lezen!

4,7

star star star star star-half

42 Google reviews

review image

Kim & Wouter uit Lommel

We werden erg serieus genomen, elk detail telde
We werden erg serieus genomen, elk detail telde. Het uittekenen van het plan en het overlopen van de verschillende opties voor ons domotica systeem werden erg serieus genomen en bij elk detail werd stilgestaan. We hebben het gevoel dat we een heel persoonlijk systeem hebben nu, precies op onze maat. Ook de begeleiding op de bouw was steeds erg goed.
review image

Annelies & Glenn uit Balen

De service en de naservice zijn uniek!
Het aanbod was verrijkend - de service is uniek. LUCO heeft voor ons voldaan aan alle eisen die wij stelden voor een domotica systeem. Ik heb het idee dat onze domotica erg ver rijkt. We zijn erg tevreden van onze keuzes, de service en de naservice zijn uniek!

Ontdek onze andere mogelijkheden

ELEKTRO MATERIAAL

Kies je voor de do-it-yourself module? Dan krijg je alle materialen die je nodig hebt om een installatie voor te bereiden. En dat aan een groothandelsprijzen!

VERLICHTING

De verlichting bepaalt je sfeer. Laat je goed adviseren door onze lichtarchitect zodat je in functie van je budget kan genieten van de meest gepaste lichtopstelling.

BEVEILIGING

Bescherm wat je lief is. Laat je goed adviseren door onze expert, erkend op vlak van de laatste trends in beveiliging.

TV & MUZIEK

Met een goede TV & muziekinstallatie verhoog je het comfort. Beleef je eigen woning als nooit tevoren!

WIFI

Een goed opgebouwd wifi netwerk is vandaag de dag niet meer weg te denken.

TERRASVERWARMER

Outdoor living is de laatste jaren erg opgekomen. Geniet ook van de minder warme dagen met een (hart)verwarmend terras.

AIRCO

Is je woning zomerklaar? Grote ramen zorgen ervoor dat de warmte snel binnen kan, maar hoe krijg je de warmte terug buiten?

RAAMVERDUISTERING

Het plaatje maak je volledig af met een automatische raamverduistering. Geen kettinkjes en koordjes, maar volledig automatisch.

LAADPAAL

Elektrische wagens komen erg op, je kan er dus maar beter rekening mee houden. Met een mooie laadpaal van LUCO ben je klaar voor de toekomst