Alles over de technologie

Deze info is niet voor dummies.

Maar wil je alles weten over onze technieken die we gebruiken?
We beantwoorden met veel plezier alle technische vragen.

In onze projecten werken we met een breed assortiment aan oplossingen. Stuk voor stuk producten die in een echte Smart Home thuis horen. Getest door onze experten en goedgekeurd door onze klanten. Onze digitale architect bespreekt graag welke merken er integreerbaar zijn in uw toepassing.
Ga zo ver als je zelf wil. We werken niet met standaard paketten die na een tijd verouderen waardoor je ten alle tijden kan uitbreiden. Als je graag start met een goede basis, dan kan je later nog steeds uitbreiden ifv je behoefte en budget.
De app op je smartphone kan je zelf updaten, net zoals al je andere apps. Zo blijft je smartphone en je Smart Home volledig geconnecteerd. Ook de hardware moet regelmatig voorzien worden van een update, die update is volledig gratis en voeren we uit in samenspraak met u als klant.
KNX is een ongelofelijk invloedrijke wereldspeler met producten voor woning- en gebouwautomatisering. De taal is ontworpen om spelers over de hele wereld met elkaar te laten communiceren. Je kan het vergelijken met Wifi en Bluetooth. Elke smartphone, tablet, headphone, speaker, wagen, enz spreekt met elkaar over talen zoals Wifi of Bluetooth. Als klant ben je dus niet meer afhankelijk van een merk zoals Niko, Loxone, Bticino en gelijkaardige spelers. Je krijgt de toegang tot wereldspelers zoals Apple, Samsung, Sonos, … Vandaag zijn er meer dan 450 fabrikanten die producten maken voor KNX. Als KNX partner zijn we in staat om een combinatie te maken van eender welk KNX merk omdat ze op elkaar zijn afgestemd. Jij en wij zijn dus niet meer afhankelijk van 1 fabrikant, en dat geeft ons in elk geval al een gerust gevoel.
We love DALI! Digital Addressable Lighting. Het tijdperk van het in- en uitschakelen van het licht met alleen een schakelaar of dimmer is voorbij. Met DALI kan je de verlichting dimmen van 0 tot 100%, dit kan niet meer met klassieke dimmers in combinatie met LED verlichting. Het is een internationale standaard voor de communicatie tussen lichtregelaars en lichtbronnen, waarmee je de controle hebt over een compleet verlichtingssysteem. Hierdoor wordt het mogelijk om een aantal armaturen ook na de installatie te herprogrammeren zoals gewenst.
Denk daar bij aan verlichting, muziek en televisie. Maar ook screens/zonwering, heaters, verwarming, airco, alarm, camerabewaking, deurbel, brandalarm, toegangscontrole, en nog veel meer...
Er zijn tal van merken die Internet of Things aanbieden? Google Home, Amazon Alexa, Philips Hue, Zigbee, Z-wave, enz… Wij aanzien deze producten en protocollen als een mooie standaard, maar echt domotica bekom je hier niet bij. Dit is meer iets voor de eindgebruiker om mee te experimenteren of voor de upgrade van een bestaande situatie waar bekabelingswerken geen optie zijn. Ze zijn op de wereld gebracht om simpele zaken eenvoudiger te maken, maar komen lang niet in de buurt van een volledig smart home systeem.
Plug-and-play systemen laten dikwijls toe om zelf je programmatie te doen, maar de mogelijkheden zijn eerder beperkt omdat het dummyproof moet zijn. Ook naar de toekomst kunnen dergelijke systemen dikwijls niet volgen in de evolutie van de updates waardoor je als klant vroeg of laat vast zit. Om met professionele hard- en software te werken moet je licenties kunnen voorleggen. Het is niet de bedoeling dat je als eindgebruiker zelf aan de slag gaat omdat we de continuïteit van je installatie willen garanderen. Je kan best de vergelijking maken met je wagen. De kan je favoriete radiostation instellen, de gevoeligheid van je ruitenwisser aanpassen, de stand van je zetel programmeren, de interieurverlichting instellen, … alles kan. Maar een extra versnelling toevoegen, het dragen van je gordel niet meer verplichten, je airbag uitschakelen, … van deze programmatie blijf je maar beter af om erger te voorkomen. In je Smart Home kan je de belangrijkste zaken die je alle dagen gebruikt zelf aanpassen. Zo zorgen we ervoor dat je onze tussenkomst niet meer nodig hebt. Pas bij grondige aanpassingswerken komen we terug in the picture.

Yes you can! Over ons paradepaardje gesproken… Maak zoveel sferen als je zelf wil. Elke gebruiker kan zijn eigen sfeer aanmaken via zijn of haar smartphone. Stel je favoriete achtergrondfoto in zodat het overzicht er stijlvol uitziet. Sferen maken en bedienen is erg eenvoudig, er is geen extra uitleg voor nodig.
In je Smart Home kan je de belangrijkste zaken die je alle dagen gebruikt zelf aanpassen d.m.v. sferen. Zo zorgen we ervoor dat je onze tussenkomst niet meer nodig hebt na de installatie. Na 6 maanden komen we nog eens op de koffie en herprogrammeren we de laatste puntjes op de "i". Pas bij grondige aanpassingswerken komen we terug in the picture. Met andere woorden, die dure technieker zal je niet vaak nodig hebben ;-)
Klanten kiezen bewust voor LUCO, maar als het mis gaat dan willen we niet dat je afhankelijk bent van ons. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar als je ons wil verlaten dan dragen we alles over zodat je verder kan. We zullen je missen.
Indien je zelf geen voorbereidingswerken wil treffen, dan kan je best werken met een elektricien. De voorbereidingswerken zijn voor je elektricien, het specialistenwerk is voor ons. Je krijgt het beste van 2 werelden, elk een specialist in zijn vertrouwd vakgebied. De elektricien treft alle voorbereidingswerken en legt de basis elektriciteit tijdens het ruwbouwproces. LUCO zorgt voor de digitale upgrade waardoor jouw woning voorzien is van de slimste en nieuwste technieken.
Natuurlijk gaat je systeem verouderen, maar de vraag is hoe je hiermee om gaat. Als je een systeem moet vervangen als het is versleten dan gaat de kost hierdoor meestal aanzienlijk omhoog. Of kan je het simpelweg updaten waardoor je de kosten onder controle kan houden? Dat laatste is bij KNX zeker het geval. KNX is opgebouwd als een puzzel met apparte modules van verschillende merken die elk hun eigen levensjaren hebben. Indien er iets verouderd of stuk gaat, dan zal dit nooit het gevolg hebben dat je het volledig systeem moet vervangen, maar enkel de module in kwestie. Indien een component toch defect gaat kan je ten alle tijden overschakelen naar een alternatief component, we maken opnieuw een keuze uit meer dan 400 fabrikanten. En dat is net zo met de software. Mogelijks kent de software niet de evolutie die je had gehoop, niemand wil vandaag nog werken met een software waar de interface er zo oud uitziet alsof ze te tweede wereldoorlog heeft mee gemaakt. Tijd voor een nieuwe software!
Ons doel? Jullie laten warm worden van onze oplossing. De meeste installateurs zien domotica als pure techniek, LUCO ziet het als een concept. Allereerst willen we erg goed naar jullie verhaal luisteren en ontdekken wat jullie verwachtingen zijn. We brengen jullie verhaal tot leven in een mooi uitgewerkt concept en testen het in onze Concept Store. Zeg nu zelf, zou je een wagen kopen als je enkel een folder hebt gezien?